Aanleg terras

Het aanleggen van een terras kan een hele leuke toevoeging zijn aan een voor – of achtertuin. Het is als het ware een verlenging van je interieur. Als je in de stad woont, kan je ook een terras op het dak leggen. Voor het aanleggen van een terras op het dak, zijn wel wat meer maatregelen nodig dan voor een terras op de begane grond. Er is namelijk een fundering nodig op het dak om het gewicht van het terras te kunnen dragen. Wel zijn er tegenwoordig lichtere materialen verkrijgbaar die je op het dakterras kan leggen, zodat het niet al te zwaar is voor de ondergrond.

Diversiteit op het terras

Om wat meer diversiteit en diepte te creëren, kan je voor een grote tuin gebruikmaken van meerdere materialen. Dit kan een speels effect geven. Neem voor het zitgedeelte bijvoorbeeld beton of houten vlonders en voor de paadjes kleiklinkers. Als je liever wel één soort wilt gebruiken voor je terras maar wel wat diversiteit wil, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor kleiklinkers in verschillende tinten.

Er is ontzettend veel kleurkeuze. De standaard kleur is bruinachtig rood. Deze hebben een warme uitstraling en zien er niet snel vies uit bij veelvuldig gebruik of neerslag. Als je voor een wat minder strak terras wilt gaan, dan zijn kinderkopjes (kasseien) de oplossing. Deze stenen zijn wat boller aan de bovenkant en lopen naar de randen toe wat af. Ook deze stenen zijn in vele tinten verkrijgbaar.